Dorosz: Fürjesnek fontosabb a budapestieknél Tiborcz, Mészáros és Garancsi

Budai Balázs 2020. június 5. 18:25 2020. jún. 5. 18:25

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára, a Twitter-oldalán fejezte ki sajnálatát és meglepettségét Karácsony Gergely döntése után, miszerint elhalasztják a közfejlesztési tanács keddre tervezett ülését. Posztjára Dorosz Dávid, Budapest főpolgármester-helyettese reagált saját Facebook-oldalán.

„Fürjes államtitkár úr sajnálja, hogy jövő héten nem jöhet a Városházára szerepelni. Mi is sajnáljuk, leginkább azt, hogy Fürjes államtitkár kormánya ki akarja véreztetni a fővárost” – kezdte posztját a főpolgármester-helyettes. Leírta: érdekesnek tartja, hogy Fürjes államtitkár úr szerint teljesen normális, hogy az elmúlt 30 évben először, nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot. Megjegyezte, hogy mindez pont akkor történik, amikor egy válság közepén áll az ország és a főváros is, ráadásul Budapestnek kellett költenie a kormány helyett a vírus elleni védekezésre.

Dorosz Dávid szerint, Fürjes Balázsnak fontosabbak „Tiborczék építkezései, Mészárosék szállodái, Garancsi kaszinói, mint a budapestiek.”

A főpolgármester-helyettes úgy véli, három lehetősége van az államtitkárnak:

„1. A névjegyét kicseréli és mostantól nem Budapest fejlesztéséért, hanem Budapest kivéreztetéséért felelős államtitkárnak nevezik. Az legalább őszinte lenne.

2. Lemond, mert őt is átverte saját kormánya, ahogy a budapestiekkel próbálják megtenni.

3. Nyilvánosan kiáll és elmondja, hogy Budapest kivéreztetése bűn, a sarc, a Budapest-adó tarthatatlan és ő nem ért egyet vele.”