Dorosz: megbukott a virtuális Békemenet

Csanádi Dávid 2020. május 26. 19:50 2020. máj. 26. 19:50

A fővárosi vezetés annyira feldühítette a Békemenet szervezőit, hogy „virtuális Békemenetként" akartak részt venni a Városháza online fórumán. A CÖF-CÖKA közleménye szerint, a főpolgármester „tisztán politikai haszonszerzésből, nem reprezentatív felmérést végez a városi lakosság körében, és így egy kormányellenes hangulatú, kvázi „kampányzáró” rendezvényt tartson a fővárosi járványügyi szigorítások fokozatos feloldása nyomán”.

„Csizmadia László és társai láthatóan nem értik, hogy véget ért a kampány és a budapestiek nagy többséggel Karácsony Gergelyt választotta” – mondta a Hírklikknek Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy Karácsony programja világos volt: nem lesznek új épületek a Városligetben, így ezért már nem kell kampányolni.

Dorosz kijelentette: bármilyen meglepő a Fidesz számára, de a főváros valódi párbeszédet szeretne a Városliget jövőjéről. A városligeti építési szabályzat, a VÉSZ megvitatása nem kampányrendezvény, hanem a párbeszéd fóruma lenne,de kérdés, hogy mennyire lehet konstruktívnak maradni, ha felhevített aktivisták jelennek meg – mutatott rá.

Azt viszont teljesen érthetetlennek tartja a főpolgármester-helyettes, hogy a fórumot miért köti össze a CÖF-CÖKA a járványügyi szigorítások feloldásával, hiszen pont a járvány miatti óvatosságból tart a Városháza online fórumot.

Arra a kérdésünkre, hogy a virtuális Békemenet miért maradt végül kisebbségben az online fórumon – mind az írásban kommentelők, mind az arccal, hanggal hozzászólók körében –, Dorosz Dávid azzal felelt, hogy „ahogy az eddigi közvélemény-kutatások, úgy ez a fórum is azt mutatta, a többség nem lelkes a Fidesz tervétől, hogy 300 ezer tonna betont öntenének a ligetbe. Úgy tűnik, a Fidesz-szavazók tömegeit sem lehet a zöldterület betonba öntése mellett felvonultatni. 

Ezzel szerinte meg is bukott a „virtuális Békemenet", a választás után ez a fórum is azt erősítette meg, hogy a budapestiek parkként őriznék meg a Városligetet.