Dúró Dóra: gumibottal ütötték meg a Mi Hazánk politikusát – a rendőrség tagad

HírKlikk 2021. március 15. 17:30 2021. márc. 15. 17:30

A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint a párt elnökét igazoltatás közben gumibottal ütötték meg a rendőrök a március 15-ei demonstráció során.

„A rendőrterror elindult: gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak” – írta Facebook-oldalán Dúró Dóra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiadott egy közleményt a bejegyzés után, amiben arról számolnak be, hogy Dúró Dóra állítását semmi nem igazolja.

„Egy országgyűlési képviselő 2021. március 15-én délelőtt közösségi oldalán számolt be arról, hogy pártja VI. kerületi elnökét Budapesten, a Vigadó téren rendőrök igazoltatták, majd állítólag gumibottal gyomorszájon ütötték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá” – olvasható a közleményben.

A BRFK elérte Tanberger Tibort is és megszólaltatta az ügyben.

„A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar” – fogalmaz a BRFK.

Forrás: Facebook