Dzsudzsák magyar nemzeti diplomata, legyél te is olyan, mint Dzsudzsák!

Föld S. Péter 2020. június 23. 15:54 2020. jún. 23. 15:54

Aki idáig azt gondolta, hogy Dzsuzsák Balázsnak azért van diplomata útlevele, mert Szijjártó Péter (barátainak Szíjjas) külügyminiszter komája, s mint ilyenre, nem vonatkoznak rá a másokra érvényes szabályok, megszeghette a karantén előírásait és zártkapus futballmeccset nézhetett a helyszínen Szijjártó társaságában, nos, aki ezt gondolja, az hatalmasat téved. Dzsudzsáknak saját jogán van diplomata útlevele, mégpedig azért, mert méltó rá és megérdemli.

Ezt Magyar Levente miniszterhelyettestől tudjuk, aki Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdésére válaszolva, a következőt írta: „Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre.”

Ennyi a tömör, szakszerű válasz. És akkor most tényleg ne akadjunk fenn azon, vajon mit jelent az, hogy magyar nemzeti futball-válogatott. (Ha magyar, akkor ugyanis értelemszerűen nemzeti, ha nemzeti, akkor egyben magyar is.) 

Mindazonáltal csak félve említjük meg, hogy vannak még ebben az országban mások is, akik legalább annyira méltóak és érdemesek volnának arra, hogy diplomata útlevelük legyen, mint Dzsudzsák Balázs. Írók, művészek, orvosok és ápolók, tanárok és egyszerű, gyárakban, földeken munkálkodó kétkezi dolgozók.

Vajon az a honfitársunk miért nem méltó és érdemes diplomata útlevélre, aki jobb hegesztő, tűzoltó, vagy altatóorvos, mint amilyen futballista Dzsudzsák Balázs?