Döbbenetes kórházi állapotok: Orbán Viktor elsírná magát

HírKlikk 2020. szeptember 25. 05:30 2020. szept. 25. 05:30

„Beugrott Orbán Viktor a Szent László Kórházba, aminek nagyon örülök, és örülnék, ha ide is beugrana, szerintem elsírná magát" – mondta egy, az RTL Klub Híradójának nyilatkozó beteg, akit a kiskunhalasi kórházban ápolnak.

A szobában nincsen melegvíz és párnát sem tudnak adni a koronavírusos betegeknek a kiskunhalasi kórházban. A kórház dolgozói azt mondják, annyi beteg van, hogy nem tudnak mindenkinek biztosítani – ezt állította az RTL Klub Híradójának az egyik beteg, aki felvételeket is küldött a csatornának a pókhálós, lerobbant, omló vakolatú kórteremről.

Eközben a kiskunhalasi laktanya udvarán üresen áll az a teljesen új, és minden géppel felszerelt konténerkórház, amit direkt a koronavírusos betegek gyógyítására építettek a tavasszal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) arra a kérdésre, hogy miért nem nyitják meg a konténerkórházat, azt válaszolta, hogy a mobilkórház készen áll arra, hogy a járvány dinamikájának megfelelően, az adott időpontban, miniszteri utasításra megnyissuk.

Az EMMI a kórház állapotáról azt írta, hogy az épületet 2019-ben kifestették, de nemrég csőtörés volt.

 

 

Forrás: RTL