Egy állatorvos győzheti le a fideszes Pócs Jánost

Millei Ilona 2021. július 26. 18:58 2021. júl. 26. 18:58

A Jászság nagyon szép, és sokrétű vidék. Ezt dr. Kertész Ottótól tudom, aki ugyan állatorvosként dolgozik, de emellett igazi közéleti ember, és aki Pócs János kihívója lehet a 2022-es országgyűlési választásokon. Ő az, akinek esélye van arra, hogy legyőzze a sokszor botrányokba keveredett fideszes politikust. Legalábbis ezt mondták a helyiek abban a videóban, amit a KlikkTV stábja forgatott Jászberényben.

Ahhoz, hogy Kertész Ottó megmérkőzhessen Pócs Jánossal a jászsági emberek képviseletéért, előbb még le kell küzdenie egy „akadályt”: meg kell nyernie az előválasztást.

S, hogy ki a másik induló? Az előválasztás másik jelöltje, dr. Gedei József, a város jelenlegi alpolgármestere, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Róla a videóban leginkább azt hallottuk, hogy kiválóan végzi alpolgármesteri feladatait, és jót tenne a városnak, ha ebben a pozícióban is maradna, nagyon hiányozna a város vezetéséből.

De a videóból az is kiderül, hogy dr. Kertész Ottónak nagyobb esélye van arra, hogy megnyerje a szeptember 18. és 26. között megtartott előválasztást. Miért? Mert túl azon, hogy négy párt, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP is őt támogatja, a helyiek szerint mögötte zárhat össze a teljes ellenzéki szavazótábor.

A jászsági lakosok kedves, segítőkész embernek tartják, aki az elmúlt évtizedekben szakmai tudásával, közéleti munkájával, finom modorával kivívta a helyiek tiszteletét. De erről egy kattintással – a már említett videóból – Ön is meggyőződhet.

 

Előválasztási útmutató

A 2021-es előválasztás első fordulója 2021. szeptember 18. és 26. között, második fordulója október 4. és 10. között lesz.

A miniszterelnök-jelölt kiválasztása esetében kétfordulós lesz a választás, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább. A választókerületi jelöltek esetében az első forduló időpontjában egyfordulós szavazás fog dönteni.

Ahhoz, hogy valaki jelöltként indulhasson az előválasztáson, július 26. után kell jeleznie indulási szándékát, valamint augusztus 23. és szeptember 6. között meg kell szereznie a megfelelő számú ajánlást (ez a miniszterelnök-jelölt esetében országosan 20 000 ajánlást, egyéni jelöltek esetében 400 helyi ajánlást jelent).

Az előválasztáson azok a 17 évesek is részt vehetnek, akik a 2022-es országgyűlési választásokig betöltik a 18. életévüket.

Az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni a hat közül (illetve a kiválasztott frakciók is megadják a jelöltnek a befogadó nyilatkozatot).

Lehetőség lesz mind online, mind személyesen a választóknak előregisztrálni és szavazni az előválasztáson.

Ha ennél többet akar megtudni, az Előválasztás 2021 honlapján https://elovalasztas2021.hu/ megteheti.