Egy debreceni idősotthont lezártak a koronavírus miatt

HírKlikk 2020. augusztus 15. 09:55 2020. aug. 15. 09:55

A debreceni önkormányzati látogatási és intézményelhagyási tilalmat vezetett be, miután a megyében egyre több fertőzöttet észleltek.

A hvg.hu számol be arról, hogy a debreceni önkormányzat látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el egy önkormányzati fenntartású idősotthonban, miután a megyében megugrott a fertőzöttek száma és a szennyvízben is nőtt a koronavírus örökítőanyagának mennyisége.

A kihirdetett rendelet pénteken érvénybe lépett a Pallagi úti bentlakásos idősotthonban és annak Szávay Gyula utcai telephelyén, azért, hogy megvédjék az ott élőket és ott dolgozókat.

Az intézménybe csak az kerülhet be újonnan, aki két negatív fertőzöttségi teszttel rendelkezik.

Az idősotthonok az önkormányzat szerint, kiemelt kockázatú helyszínek, ezért szükség van gyors és hatékony intézkedésekre ahhoz, hogy sikeresen megtudják védeni az intézményben lakókat.

koronavirus.gov.hu adatai szerint, az elmúlt egy hónapban 67-tel nőtt a Hajdú-Bihar megyei fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn pedig azt közölte, hogy Budapesten és Debrecenben is a szennyvízben enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

Forrás: HVG