Egy kis fekete füzetben szerepel Orbán Viktor neve a Die Welt szerint

HírKlikk 2017. április 17. 05:03 2017. ápr. 17. 05:03

A Die Welt Juncker fenyegeti Orbánt címmel közölte Florian Eder írását, amely szerint Jean-Claude Juncker kis fekete füzetében, amelyben az Európai Bizottság elnöke feljegyzi mások viselt dolgait, az utóbbi időben eléggé megszaporodhattak az Orbán Viktorról szóló bejegyzések.

A menekültügyi szabályozás átalakításával, a nemzeti konzultációval és a Közép-európai Egyetem körüli fejleményekkel kapcsolatban hozzátette: "mivel a bezárkózás politikája nem működik ellenségkép nélkül, és Magyarországnak nincsenek természetes ellenségei, ennek a politikának az EU-t kell megtennie ellenségnek, éppen azt az EU-t, amelynek legnagyobb haszonélvezői közé tartozik Magyarország".

Kifejtette: az EU a "politika fegyverein" kívül más eszközzel nem tud fellépni a "politikai illendőség határainak folytatólagos átlépésével és elvei kiüresítésével szemben", és Juncker - aki "nem felejt" -, tudja, hogy "a politika birodalmában miként kell becserkészni a zsákmányt".

A bizottsági elnök április 29-ére összehívta az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó uniós kormányfőket, hogy megvitassák, Orbán és pártja kereszténydemokrata-e még. Juncker ezzel "emeli a tétet a hatalmi játszmában", és ő az első EPP-s vezető politikus, aki fenyegeti Orbánt. A magyar kormányfő az EPP iránti hűség bizonyításaként legutóbb megszavazta, hogy továbbra is Donald Tusk legyen az Európai Tanács elnöke, de "ezzel kiadott egy zálogot a kezéből", és így "eljött Juncker pillanata" - írta Florian Eder.
Forrás: MTI