Egy meg nem sértett összesmagyar levele az USA elnökének

Föld S. Péter 2021. augusztus 7. 11:52 2021. aug. 7. 11:52

Tisztelt Joe Biden úr! Ezennel kijelentem, hogy engem személy szerint nem sértett meg azzal, hogy Orbán Viktort tavaly ősszel totalitárius gengszternek nevezte. Mindezt azért kívánom az Ön tudomására hozni, mert a magyar miniszterelnök a Fox Newsnak adott interjúban azt állította, hogy Ön ezzel a megfogalmazással az összes magyart megsértette. Szeretném biztosítani Önt Elnök úr, hogy engem ezzel Ön nem sértett meg. Engem Ön azzal tudott volna megsérteni, ha Orbánt tisztességes, demokratikus politikusnak nevezi. Na, azon aztán tényleg nagyon berágtam volna!

Megjegyzem, más magyarok sem sértődtek meg az Ön jelzőjén. Van egy ismerősöm, aki gazembernek szokta nevezni Orbánt, és szerinte szégyen, hogy ez az ember még mindig Magyarország miniszterelnöke. Egy másik illető, akit szintén van szerencsém személyesen ismerni, tolvaj maffiózóként szokta említeni Orbánt.

Az Ön által totalitárius gengszternek nevezett Orbán Viktornak régóta van egy kényszerképzete, miszerint Magyarországnak képzeli magát. Ha őt bírálják valamelyik nemzetközi fórumon, azt gondolja, hogy Magyarországot támadják. Sajnálatos módon, miniszterelnökünk állapota az utóbbi időben súlyosbodott: már nemcsak Magyarországnak, de összesmagyarnak is képzeli magát.

Elmondanám Önnek Elnök úr, hogy mi, magyarok, nem sértettek, hanem szomorúak és dühösek vagyunk, amiért Magyarországnak még mindig Orbán Viktor a miniszterelnöke. Ennek az embernek, akit Ön tavaly ősszel totalitárius gengszternek nevezett, azért kell távoznia a hatalomból, mert tettestársaival együtt szétlopták az országot, lerombolták a jogállamot, padlóra küldték az egészségügyet, az oktatást. Romlott a versenyképességünk, megvetett, lesajnált páriái lettünk a világnak. Orbán Magyarországában a csókosok kapják a zsíros falatokat, miközben a gyakorta hivatkozott magyar embereknek szerény alamizsnának sem nevezhető moslék jutott. Ennyi szegény ember utoljára Horthy kormányzása idején élt Magyarországon, ekkora nyomor utoljára a múlt század húszas-harmincas éveiben volt a mi országunkban.

De van más is, Biden úr, ami legalább ennyire fontos. Nem tudom, tudja-e: Magyarország miniszterelnöke utálja az Európai Uniót. Nem tárgyalni jár Brüsszelbe, hanem hadakozni, nem megegyezni akar, hanem ellenkezni.

Magyarország miniszterelnöke azt teszi Európával, amit az egyszeri hülyegyerek a számára túl bonyolult játékkal: ha nem érti, elrontja. 

Ezzel szemben, a magyar emberek nagy többsége – a felmérések ezt mutatják – minden gond és nehézség ellenére, az Európai Unió híve. A magyar emberek Brüsszelt akarják, nem Pekinget, és nem Moszkvát. A versenyt akarják, a sokszínűséget, és nem az árvalányhajas, múltba révedő, hátrafelé nyilazást.

A magyar emberek egy normális világban szeretnének élni. 

Ezzel együtt, arra kérem Elnök úr, hogy máskor jobban válogassa meg a szavait. A totalitárius gengszter kifejezés véleményem szerint ebben az esetben túlságosan megengedő. Én az Ön  helyében nemzeti szotyialistának nevezném a miniszterelnököt.