Egy milliárdos állami támogatást elnyerő cég vezetőjét őrizetbe vették

HírKlikk 2020. augusztus 13. 15:57 2020. aug. 13. 15:57

Kedd hajnalban a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai vették őrizetbe az élelmiszeripari cégcsoport vezetőjét, Bajáki Edét.

A 24.hu arról értesült, hogy kedden kora reggel a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai jelentek meg Kerekegyházán, egy élelmiszeripari cégcsoport telephelyén. Iratokat szedtek össze, számítógépeket gyűjtöttek be, IT-mentéseket végeztek, benéztek a raktárakba, irodákba. Ezt megelőzően, hajnalban őrizetbe vették a cégcsoport irányítóját, tulajdonosát, Bajáki Edét.

A cégcsoport körül két problémásabb ügy is volt. Az egyik az, hogy hatástalan kézfertőtlenítőt forgalmaztak, amit a megyei tiszti főorvos ki is vonatott a forgalomból, a másik pedig, hogy veszélyes baktériummal fertőzött ásványvizet szállítottak, többek közt az Országos Vérellátó Szolgálathoz is.

A hírportál szerint, az utóbbi ügyletet lebonyolító Hírös-Vitál Zrt.-nél vizsgálódott a NAV. Ez a vállalkozás pár évvel ezelőtt bő 7 milliárd forintnyi állami támogatást kapott. A hatalmas összegért tett vállalásokat minden bizonnyal nem tartotta be a cég, azaz nem alkalmaztak annyi embert, amennyit megígértek és a szerződésben rögzítetteknél olcsóbb, használt gyártósorokat szereztek be. 

Forrás: 24.hu