Egy török milliárdossal sétálgatott Orbán Viktor a felcsúti stadion tetején

HírKlikk 2017. február 21. 06:07 2017. feb. 21. 06:07

Orbán Viktor magánprogramjairól nem áll módunkban tájékoztatást adni - válaszolta a Miniszterelnöki Sajtóiroda a Bors kérdésére, hogy kivel beszélgetett a felcsúti Pancho Aréna nézőterének tetején lévő, a stadion fényszóróinak is helyet adó karzaton.

A miniszterelnök a Videoton-Újpest bajnoki meccset tekintette meg, de előtte egy többfős társasággal járta körbe a korláttal védett részt, és a magasból mutogatta nekik a környéket.

A lap szerint a fotók alapján az egyik vendég Adnan Polat török üzletember, a Galatasaray futballklub volt elnöke, Recep Erdogan török elnök jó barátja volt, akinek dollármilliárdokat érő cégbirodalma van.

A Bors szerint Orbán és Polat hivatalosan még sohasem találkoztak, a kormányfő sajtóirodája eddig egyetlen újság megkeresésére sem volt hajlandó elismerni ismeretségüket. Pedig - mint írják - Polat a magyar diplomácia egyik fontos kapcsolata: az ő cége üzemelteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, és az ő isztambuli irodaházában székel a magyar főkonzulátus.

Ráadásul a Magyar Narancs tavalyi fotói szerint Polat együtt ebédelt a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel és férjével, Tiborcz Istvánnal. Orbán veje és Polat között nincs közvetlen üzleti kapcsolat, viszont a 444.hu szerint Tiborcz személyesen fizette be egy olyan magyarországi ingatlancég, a BDPST Zrt. bejegyzési illetékét, amely a török üzletember két cégében is tulajdonos. A BDPST Zrt. egyik cége vette meg tavaly a turai Schossberger-kastélyt, amelynél korábban személyesen járt Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja.
Forrás: Bors