"Egyértelmű, hogy Orbán Viktor volt a sikeresebb politikus az elmúlt öt év mérlege alapján"

HírKlikk 2019. szeptember 15. 05:30 2019. szept. 15. 05:30

Meggyengült Európa az elmúlt öt évben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a tevékenysége alatt - mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szombat este az M1 aktuális csatornán.

 Az elemző erre példának a Nagy-Britannia tervezett európai uniós kilépését (Brexit) hozta fel, és azt, hogy Európának az elmúlt öt évben - a nemzetközi színtéren - gazdasági értelemben nem sikerült kitörnie. A legnagyobb problémának azonban a migrációs kihívást nevezte, amelyből mind a mai napig nem sikerült kilábalni.

"Juncker előtt Európa sokkal egységesebb volt, sokkal inkább egy irányba gondolkodott, az ő agresszív politikai kommunikációja hozta el az óriási megosztottságot" - vélte az elemző.

A műsorban felidézték, Jean-Claude Juncker az Euronews hírcsatornának adott csütörtöki interjújában azt mondta, Orbán Viktor nem európai vezető, miután az első számú gondja Magyarország, nem pedig Európa, márpedig nagy hiba figyelmen kívül hagyni a tágabb összefüggéseket.

Pócza István erre reagálva azt mondta, Magyarország mind szellemi, mind gazdasági szempontból jól teljesített, megállította a migrációt, és Orbán Viktor miniszterelnöknek - politikai értelemben - egységet sikerült összekovácsolnia maga mögött.

Hozzátette, az elmúlt öt év mérlege alapján egyértelmű, hogy Orbán Viktor volt a sikeresebb politikus.

Forrás: MTI/Hírklikk