Egyetemistákat alázott, majd eltűnt a fideszes mém oldal

HírKlikk 2020. szeptember 19. 09:00 2020. szept. 19. 09:00

A debreceni mém oldal a debreceni egyetem azon diákjait állította pellengérre, akik kiálltak a színművészeti egyetem mellett – szúrta ki a 444, amely szerint az oldal már elérhetetlen.

Debrecenben is többen kiálltak az Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mellett, amit nem hagyott szó nélkül a város nem elégé fideszes lakóinak gyalázására, gúnyolására szakosodott Facebook-csoport, a Nem akarunk Soros irodát Debrecenbe – vette észre a 444. A 2018-as választások előtt alakult csoportot megfuttatta a helyi és az országos fideszes média, lett 4500 követője, többek közt a polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények és cégek számos alkalmazottja.

Most ez a csoport lehülyézte és szégyenteljesnek nevezte a Csokonai Színház azon művészeit, akik kiálltak az SZFE mellett, majd ennél is tovább ment, és a debreceni egyetem hallgatóiról rakott ki montázst, akiket sorosistának nevezett, és azzal „vádolt”, hogy tüntetést szerveznek az SZFE mellett.

A poszt alatt Varga-Bíró Tamás, a Kurucinfó egykori és a Pesti Srácok jelenlegi szerzője bekommentálta, hogy ez még neki is sok, a képen szereplő fiatalok nem közszereplők, úgyhogy szerinte le kellene szedni a posztot és bocsánatot kellene kérni. Még péntek este az egész Facebook-oldal eltűnt, de az nem világos, hogy az üzemeltetői szedték le/állították privátra, vagy a Facebook a jelentések hatására.

Ez a mém, a diákok arcát a 444 takarta ki, a kormánypárti oldalon az is látható volt: 

 

Forrás: 444.hu