„Egyetlen ország sem rúgott akkorát a szomszéd sípcsontjába, mint Magyarország"

HírKlikk 2022. május 30. 16:45 2022. máj. 30. 16:45

Bejárta a világsajtót a hír, hogy Magyarországon a külföldieknek többet kell fizetni az üzemanyagért, mint a magyaroknak. A különösen érintett Ausztriában sok orgánum foglalkozott ezzel, szinte kivétel nélkül azt emelve ki, hogy ez sérti az uniós szabályokat.

A Kronen Zeitung kommentárjában emlékeztetett rá: Magyarország 2004-ben lett az EU tagja, de valahogyan még mindig nem érkezett meg igazán a közösségbe. Orbán Viktor újra és újra provokálja az EU-t, mintha az országa nem is lenne a tömb tagja. Erre a legújabb példa az üzemanyag-diktátum: Orbán a választás előtt úgy rendelkezett, hogy a magyar autósok – neki köszönhetően – olcsóbban tankolhatnak. A tervek szerint ez július elejéig lett volna így, de péntektől már csak a magyarokra érvényes: a külföldieknek már többet kell fizetni, nevezetesen nekik a sokkal magasabb „piaci árat” kell kipengetni. 

Eddig a Magyarországon vásárló, vagy ott üdülő osztrákok egy tanknyi benzinen kereken 30 eurót tudtak megspórolni, de ennek most vége. Az igaz, hogy az autósok egész Európában nyögnek a magas benzinárak miatt, ezért sok tagállamban csökkentették az árban foglalt adót, mások pedig különadót vezettek be az energiakonszernek nyereségére. De egyetlen ország sem rúgott akkorát a szomszéd sípcsontjába, mint Magyarország. Mi több: mivel Orbánt az EU csak akkor érdekli, ha ott milliárdokat lehet kaszálni, most a bankok, biztosítók, kereskedelmi láncok, energiacégek, légitársaságok, stb. nyakába sózott különadót. „Kérdés, hogy minek nézi Orbán az EU-t? Bankautomatának?” – dühöngött a lap.

 

Forrás: Hírklikk