Egymilliárdos bevételt kaszál a horgászoktól évente a Mohosz

HírKlikk 2019. augusztus 16. 15:51 2019. aug. 16. 15:51

A forgalmazási jutalékokkal együtt évente egymilliárd forintos bevételt hoz a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz), hogy az idei évtől az állami horgászjegyek és fogási naplók díjai teljes egészében a szövetséget illetik meg a közfeladat ellátási szerződésben foglaltak szerint – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter ismertette, hogy az agrártárca évente átlagosan 200 millió forinttal támogatta 2015 és 2018 között az ország legnagyobb civil társadalmi szervezetét, a Mohoszt. A lehetőségeik bővítése az egész horgásztársadalomra pozitív hatással van.

Az 1960-as évek ötvenezres létszáma mára megtízszereződött, jelenleg több mint 528 ezer nyilvántartott horgász van Magyarországon. A horgászati és horgászturisztikai szektor a családtagokkal együtt egymillió embert érint.

Dérer István, a szövetség elnökhelyettese elmondta, hogy a szövetség a jogszabályokban és a közfeladat-ellátási szerződésben meghatározott feladatok ellátására fordítja a megkapott forrásokat, ezen belül a horgászok jogszerű, átlátható, költséghatékony és digitalizáció segítségével a kor követelményeinek megfelelő kiszolgálására, a horgászat feltételeinek fokozatos javítására törekszik.

Forrás: MTI