Együttműködési megállapodás kötött a Mi Hazánk és a MIÉP

HírKlikk 2019. február 20. 17:23 2019. feb. 20. 17:23

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) szerdán Budapesten.

 Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az eseményt követő sajtótájékoztatón elmondta: az együttműködés célja, hogy harmadik utat kínáljanak azoknak, akik sem a Fidesszel, sem az egyesült balliberális tömbbel nem tudnak azonosulni.

Úgy látják: a magyar nép, a magyar nemzet érdeke, hogy a kétpólusúvá váló politikai rendszerben harmadik pólusként olyan pártszövetséget hozzanak létre, amelyben a hasonló eszmeiséget valló történelmi pártok, a MIÉP és a Független Kisgazdapárt (FKGP) is részt vesznek.

 Ennek nyomán írják alá a magyar haza és nemzet felemelését szolgáló, értékalapú megállapodást, elsőként a MIÉP-pel - mondta Toroczkai László.

Nagy Tibor, a MIÉP elnöke azt hangsúlyozta, hogy az ország, a Kárpát-medencei magyarság megmentése a céljuk, és a megállapodás aláírása fontos lépés ezen az úton.

Úgy vélekedett, hogy a mai magyar közéletben óriási az összevisszaság, ezért rendet kell tenni annak érdekében, hogy száz év múlva is legyen Magyarország.

Kérdésre válaszolva Toroczkai László közölte, hogy hosszú távú együttműködést szeretnének kialakítani a MIÉP-el és az FKGP-vel.

Utóbbi párttal hamarosan, várhatóan a jövő héten hétfőn írják alá az együttműködési megállapodást.

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Mi Hazánk egy héten belül nyilvánosságra hozza európai parlamenti választási listáját.

Forrás: MTI/Hírklikk