Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője a Balatonon

HírKlikk 2020. augusztus 7. 20:45 2020. aug. 7. 20:45

Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik parlamenti képviselője, két napos éhségsztrájkba kezdett, hogy ne épülhessen meg egy apartmanház Siófokon.

A képviselőnő Facebook-videójában jelentette be, hogy éhségsztrájkkal fog tiltakozni egy balatonparti ingatlan építése ellen Siófokon. A Jobbik parlamenti képviselője szerint, ugyanis a meteorológiai obszervatórium mellé tervezett apartmanház befolyásolja a viharjelzés pontosságát.

A politikus elmondta: hiába szabályozza törvény, hogy az OMSZ hasonló objektumaitól számított 60 méteres körben nem lehet építkezni, a Somogy Megyei Kormányhivatal mégis kiadta az engedélyt az öt szintes apartmanházra. Potocskáné abban bízik, hogy a kormány megfogadja a tanácsukat, és végül nem épül meg a felépítmény, ugyanis ezzel valóban életeket veszélyeztethetnek – mondta az ATV híradójának Potocskai.

Később megjelent a provokátor Bede Zsolt, a Vadhajtások.hu szerkesztője és vitatkozni kezdett a képviselővel. Az éhségsztrájk kezdete után körülbelül 40 perccel véget ért a beszélgetés, Bede békében távozott, a képviselő pedig folytatta a tüntetést.