Ekkora disznóság még Mészáros Lőrinctől is szokatlan

HírKlikk 2019. február 22. 16:35 2019. feb. 22. 16:35

A napokban levelet kaptak a Mészáros Lőrinc tulajdonolta Mátrai Erőmű dolgozói a vezetőségtől, melyet az Index szerzett meg. Ebben megköszönik az alkalmazottak munkáját és közlik, hogy minden munkatársat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel ajándékoznak meg.

"A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg."- írják a levélben.

A cikk szerint az odaajándékozandó félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, ezt a munkások félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva kapják majd meg.

Mint hogy a Mátrai Erőmű a saját honlapja szerint 2100 főt foglalkoztat, ez azt jelenti, hogy Mészáros 1050 malacot vágat le.

Ezek termelői ára kilónként 400 forint, tehát a levágásra ítélt kb. 100 kilós disznók példányonként 40 ezer forintba kerülnek. 1050 disznó így 42 millió forintot kóstál.

Forrás: Hírklikk