"El fogják zavarni Orbánt, Németh Szilárdot és az egész szemét bandát”

Nagy András 2018. április 7. 08:30 2018. ápr. 7. 08:30

Egy véradással három életet lehet megmenteni, egy jó helyre szúrt X-szel milliókét - hangzott el a szocialisták csepeli kampányzáróján.

A péntek esti rendezvény alaphangját Takács Mónika, az esemény házigazdája adta meg. A százéves Csepeli Munkásotthon igazgatója bejelentette, hogy a nagy múltú művelődési központ ellen 2010 óta tartó fideszes hadjárat a héten hivatalosan is elbukott. Taps fogadta, amikor az intézményvezető közölte: a Kúria jogerősen is kimondta, hogy Németh Szilárd márpedig nem lehet a Munkásotthont felügyelő alapítvány egyszemélyes kurátora.

Az alapítvány tehát továbbra is szakmai alapon tud működni, támogatása azonban a bírósági döntéstől függetlenül továbbra sincs, mivel a Németh-féle önkormányzat 2010 után a helyi forrásoktól elvágta a kulturális szakma által kiválónak ítélt intézményt, sőt az utóbbi években már az állami támogatásait is megvonatta.

A Munkásotthon így tehát ma kizárólag a saját bevételeiből tartja fenn magát, ami az 5400 négyzetméteren működő központ esetében kisebb csoda. „A vasárnapi választáson nem csak a Munkásotthon helyzete, de sok minden más is a helyére kerülhet” – mondta Takács Mónika.

Bangóné Borbély Ildikó, aki szerdán annak ellenére lépett vissza a körzetben, hogy a felmérések szerint neki volt a legnagyobb támogatottsága Csepel-Soroksáron az ellenzéki jelöltek közül, most azzal lépett a színpadra, hogy a héten nem a Kúriának lesz csak jó döntése. „Az emberek el fognak menni szavazni vasárnap, és el fogják zavarni Orbánt, Németh Szilárdot és az egész szemét bandát”.

Bangóné biztos abban, hogy a választók bizalmat fognak szavazni Szabó Szabolcsnak, azonban ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyítania kell, képes hallatni a hangját, képes kiállni a baloldali értékekért, és képes keményen küzdeni a csepeliek érdekeiért. Ő mindenesetre nem fogja magára hagyni sem a körzetet, sem a csepeli és a soroksári baloldali közösséget. A listás mandátumával a két dél-pesti kerület képviseletét fogja ellátni - jelentette be.

Nagy Bandó András humorista, az este meghívott vendégfellépője azzal kezdte, „úgy vagyok, mint a Munkásotthon. Az én véremet is folyatni próbálják… Aztán elmondta, hogy a nyíltan vállalt ellenzékisége miatt újabban már a gyerekműsorait is lemondják. „A jövő generációjától is megvonják a verset, az interaktív előadást. Ez a legnagyobb bűn – hangoztatta.

Egy Magyarországunk van. Lehet, hogy más-más úton közelítünk ahhoz, hogy jobb ország legyen belőle, de aki tagadja, hogy mindannyian egy jobb országot szeretnénk, és ezt plakátokra teszi, az nem hazafi, hanem gazember – jelentette ki. „Csak az a magyar, aki fideszes, a többi pedig húzzon el a francba” – ez a Fidesz üzenete.

„Csak az a gond, hogy még Miamiból is a szociknak szurkolnak” – fűzte tovább Nagy Bandó, ugyanis a műsora előtt a nézőtéren összefutott egy hölggyel, aki állítása szerint egyenesen az Egyesült Államokból utazott Csepelre, hogy szavazzon.

A továbbiakban persze a humoré volt a főszerep, de a vége azért csak pirosra sikerült: Bangóné Borbély Ildikó ugyanis azzal zárta az estet, hogy tegnap Csepelen adott vért és ezzel három életet mentett meg, vasárnap viszont egy jó helyre szúrt X-szel milliók életét lehet megmenteni…