Elbukta a fallosz-pert a fideszes alpolgármester

HírKlikk 2021. január 20. 04:45 2021. jan. 20. 04:45

Még decemberben tartotta a Szombathelyi Törvényszék azt a másodfokú eljárást, ahol azt tárgyalta, hogy követett-e el bűncselekményt az a Facebook-felhasználó, aki azt írta egy kommentben Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) győri alpolgármesterről, hogy: „Hagyjad, ez egy fasz.”

A bíróság elsőfokú ítéletében három év próbára bocsájtotta a férfit. A másodfokú bíróság aztán bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat – írja az ugytudjuk!

Radnóti a tárgyalás alatt azt mondta, hogy már korábban is írt róla kritizáló kommenteket a férfi. Korábban „szarházinak” nevezte, már akkor gondolkodott, hogy perre viszi a dolgot, de az utolsó csepp végül a faszozás volt. 

A bíróság elmondta, hogy Radnótit, mint politikust érte a kritika, ez pedig belefér abba, hogy valaki véleményt nyilvánítson egy közügyekben eljáró közéleti szereplőről. 

A bírósági ítélet kihirdetése után a vádlott tudomásul vette azt, míg Randóti három nap gondolkodási időt kért. A portál kereste Radnóti alpolgármestert, hogy végül hogyan döntött, de válasz nem érkezett. A bíróságtól tudták meg, hogy a határidő lejártáig Radnóti nem jelezte, hogy fellebbezne, így az ítélet jogerőssé vált.

Korábban a 444.hu írt arról, hogy Radnóti Ákosnak nem ez az első kiakadása a Facebook-kommentelőkre. Egyszer megosztotta a miniszterelnök egyik bejegyzését, amire többen is röhögő emojival reagáltak. Erre Radnóti Ákos  kiírt egy posztot, amiben számon kérte a röhögő kommentelők magyarságát, amiért a miniszterelnökön nevetgélnek.