Elindult a nyomozás a Kásler-féle egészségügyi maffia ellen: az MSZP nemet mond a bűnpártolásra!

HírKlikk 2020. január 2. 12:21 2020. jan. 2. 12:21

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház ügyében indult nyomozás mentén kiderült, a fideszesek országos kiterjedésű egészségügyi maffiát futtatnak. Így károsítják meg folyamatosan a magyar embereket, és a legfelsőbb vezetés is nyakig benne van – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó.

„Jogos az emberek kérdése: miért védi Kásler Miklós a szervkereskedelembe, lopásba, csonkításba keveredett borsodi kórház vezetőit? A kórház dolgozóinak levele nyomán, már elindult a nyomozás az egészségügyi vezetők ellen” – emlékeztetett az MSZP országgyűlési képviselője.

Bangóné elmondta, a Kaáli Intézetből történt lopás által illegális szervkereskedelmet, EU-s közpénzeink szabálytalan, törvénysértő felhasználását, és – több esetben – kórlap-hamisításokkal emberek életének megkárosítását követték el. Az országos egészségügyi maffiában Kásler alá tartozik többek között a borsodi kórház igazgatója is. Hozzátette, az MSZP ezen súlyos, folytatólagosan elkövetett bűncselekményekbe keveredett vezetők azonnali felmentését követeli.

A képviselőnő bemutatta, a miniszter miként építette ki a magyar embereket súlyosan megkárosító egészségügyi maffiáját, onnantól, hogy 2018-ban törvénysértően egy öt tagú, részben laikusokból álló csoportot nevezett ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet élére. Hangsúlyozta, „ez az intézet, amely az évente több százmilliárdos gyógyszerpiacot felügyeli.”

A tagok között találjuk a gyógyszerészeti szakmához semmit nem értő Méhes László mosonmagyaróvári ügyvédet és Maurer Szemerét, Habony Árpád volt titkárát. Szintén az öt ember egyike dr. Révész János, a borsodi kórház – megfelelő végzettség nélkül, pusztán csak megbízott – főigazgatója. Bangóné szerint, külön érdekesség, hogy noha a fideszes törvény szerint kritérium, hogy a tagok nemzetbiztonsági átvilágításon essenek át, ez az öt ember nem esett át rajta.

„Ez már önmagában bizonyítja, hogy Kásler maffia-módszerekkel törvénysértéseket követ el” – mondta a  képviselő asszony, majd felelevenítette, hogy az elmúlt években két komoly gyógyszer-visszavonási botrány ügyében is csak strómanok ültek az intézmény élén.

A szocialista politikus szerint, felmerülnek a kérdések: „emberek haltak-e már meg Magyarországon e miatt a botrány miatt? Meddig működhet vajon az intézmény úgy, hogy komoly összefonódások vannak a miniszterrel? Tovább fogjuk vinni az ügyet és a végére fogunk járni, bizonyítva, hogy fejétől bűzlik a hal, és Kásler miniszternek mennie kell!” – zárta a sajtótájékoztatót Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselője.

Forrás: Hírklikk