„Elismerte Upor László, hogy betanították az egyetemfoglalást" – írja a „Magyar Nemzet", az Origora hivatkozva

Gusztos István 2020. szeptember 20. 13:55 2020. szept. 20. 13:55

A régi módszer: egyik kormánypárti szennylap a másik kormánypárti szennylapra hivatkozik, amit aztán fölkap az egész terrormédia, beleértve a „közmédiának" hazudott propagandaadókat is.

Vidnyánszky pedig közben a „színház szentségéről" rendez valahol „nagy sikerű" előadást… Mindegy neki: családi élet vagy színház, akármi: csak „szentség" legyen benne meg nemzet… Közben azonban belengeti visszalépését is, ha a SZFE „megmentése" azt kívánná, ám a rágalmazó, primitív gyalázkodást nem hagyja abba.

Mit is állítanak a kormány propagandaeszközei?

Azé a kormányé, amely létrehozta a fideszes „alapítványt", a fideszes „kuratóriumot" és a fideszes „felügyelőbizottságot" – az egyetem vezetőinek, szenátusának és hallgatóinak kizárásával, semmibe véve az egyetemi autonómiának még a zalaptörvényükben is elismert tételét. A „kormánynak nincs teendője, nincs dolga" ebben az ügyben – mondják szinte sajnálkozva, a képmutatás új csúcsára mászva…

Nincs is más dolguk, mint többé-kevésbé a háttérbe húzódva, kiadják a feladatot az általuk fizetett bérmunkásoknak, a terrormédia mindenre kapható alkalmazottainak.

Bár ebben az aktuális einstandban (is) a terrormédia „vitézkedik", ne legyünk naivak: fogalmazzuk meg kérdésünket bátran így:

Mit állít, mit üzen SZFE-ügyben a Fidesz-kormány?

Ha belegondolunk, tapasztaltunk kell, hogy lényegében semmi újat: nagyjából 1994 óta ismerős a nóta. A Fidesz azóta folytatja – egyre erőteljesebben és egyre pofátlanabbul – a maga műsorát, amelynek változatlan a tartalma: rasszista-antiszemita indulatokat ébresztő hecckampányokról van szó. Legyen szó gondosan kiszemelt írókról, filozófusokról, zenészekről, színészekről: bárkiről, aki alkalmas uszításuk célpontjának.

Egy ideig együtt művelte ezt a MIÉP-pel, aztán a Jobbikkal. Mára jobbára egyedül képviseli a szélsőjobboldali „politikát", rablásait fedezendő; terrormédiájában hosszú ideje neonáci-újnyilas „színvonalon". Toroczkaiék, ahogy 2006-ban, most is besegítenek…

Tehát mit üzen az SZFE-ről a kormány?

1. Soros.

Bármennyire hihetetlen, ez dumájuk lényege – hosszú ideje, és még mindig hat..! Igaz, szilárd, bár szégyenletes alapokra épül…

Tehát Soros és internacionalista-kommunista-liberálnáci, álcivil szervezetei… Egyelőre, de hamarosan lesz majd brüsszelezés is.

2. Gyurcsány és az általa irányított – el ne feledjük: szerencsétlenkedő, ugyanakkor a vírusnak drukkoló! – ballibsi ellenzék…

3. Az SZFE vezetése.

És a régóta ismert vádak: maguk előtt tolják a tájékozatlan, megtévesztett hallgatókat. Mögöttük persze ott állnak a tudjukkik: az egész világot behálózó, „Magyarországot" fő ellenségének tekintő háttérhatalmasok. Ellenük folyik a harc, a kultúra birtokba vételéért, illetve visszavételéért, a nemzetért, a kereszténységért.

Egyszerűen, a Kossuth-díjas Dörnerrel mondva: ne neveljék magyarellenességre a hallgatókat; aki nem magyar, ne akarjon Magyarországon tanítani..

4. Előre eltervezett, kormányellenes, sőt, kormánybuktató szándékú politikai akció.

Hiszen Upor is elismerte – állítják…

Én ugyan – olvasva Upor levelét (szerintem nem kellett volna az Origonak válaszolnia) –, azt látom, hogy semmi ilyesmit nem „ismert be" - de az „van", amit a kormány és csatlósai hazudnak… Milyen régóta már!

Valamilyen módon egyébként biztosan „előkészített" volt a dolog, hiszen folyamatosan beszéltek arról, mit lehet tenni. Valamikor tehát szóba kellett kerülnie az egyetemfoglalásnak, a polgári engedetlenségnek is.

A Fidesz szerint, mindenki politizál, aki szembeszáll a kormánnyal – mintha maga a politizálás volna bűn, ha nem a Fidesz műveli… Demokráciában azonban – s nálunk kifogástalan demokrácia van, a németek is tanulni járnak hozzánk! – a politizálás elemi joga mindenkinek. Kormányellenesnek, kormánybuktató szándékúnak lenni sem bűn. Különösen, ha a kormány mindent elkövetett azért, hogy a korlátozott célú demonstráció tényleg kormányellenessé váljék. Hiszen nem hátrálhat meg, nem szenvedhet vereséget: meg kell őriznie azt a benyomást, hogy bármit megtehet…

És persze jön a szokott zsidózás: SZDSZ-ezés, ahogy azt a Fidesz érti és csinálja, (ál)civilezés, liberális háttérhatalmasozás stb.

Tulajdonképpen egyetlen dolgot kell még a kormánynak és csatlósainak megoldaniuk: be kellene „bizonyítania", hogy a déli határon felfedezett ürgejáratokat, „alagutakat" mostanában a migráncsok a  Soros-Gyurcsány-bérenc hallgatókkal és tanárokkal együtt készítik: a dolog így még hitelesebb volna…

Ja: ne felejtsék el kivallatni őket arról, hová rejtették a kiásott földet!