Eljárás indul a fideszes önkormányzat ellen, mert gátolja egy nem csókos hírportál munkáját

HírKlikk 2019. június 4. 09:15 2019. jún. 4. 09:15

Eljárást indít az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) Pécs fideszes önkormányzata ellen, amiért rendszeresen megakadályozták, hogy egy helyi hírportál, a Pécsi Stop tudósítson a város közügyeiről, ezzel fontos ellenőrző funkciót ellátva.

A hírportált képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil jogvédő szervezet szerint többször előfordult, hogy ügyfelük, a Pécsi Stop szerkesztősége nem értesült időben az önkormányzat által szervezett sajtótájékoztatókról, amikor pedig mégis tudomást szerzett róluk, nem kaptak megfelelő sajtóbelépőt az eseményre - írja a Mérce.

A TASZ közleménye szerint előfordult például az is, hogy egy rendkívül nagy csúszással, 130 milliós zöldemezős beruházásként megépített útszakasz átadásáról ilyenformán a helyi hírportál nem tudott tudósítást írni, és így értelemszerűen kérdéseket feltenni Páva Zsolt polgármesternek és a városvezetésnek.

Eközben pedig a fideszhű sajtó (PécsMa és a kormányzati KESMA alapítványhoz tartozó helyi napilap, a Dunántúli Napló és online kiadása a Bama.hu) időben, szabályos meghívóval részt vehetett az eseményen.

A TASZ kérésére az EBH most megállapította, a Pécsi Stop-ot más médiatermékekhez mérve jelentős hátrány érte munkájuk elvégzésének lehetőségében azzal, hogy az önkormányzat diszkriminálta jelenlétüket a pécsi közélet fontos eseményein való részvételüket. 

Forrás: Mérce