Éljen a miniszterelnök!

Lendvai Ildikó 2020. február 16. 05:45 2020. feb. 16. 05:45

Jó hír! A miniszterelnök a Fidesz frakcióülésén bejelentette: lesz megint nemzeti konzultáció! A „börtönbizniszről" jutott eszébe. A fő kérdés az lesz, egyetértünk-e azzal, hogy a bűnözők jogai ne lehessenek fontosabbak a törvénytisztelő emberek jogainál.Én annyira egyetértek, hogy csak na!

Már régen elegem van abból, hogy a törvénytisztelő többségnél sokkal több joguk van olyanoknak, akik például bírósági ítéletek semmibe vételére szólítanak fel, bűnpártolással és hivatali hatalommal való visszaéléssel lehetővé teszik családtagjaik és barátaik jogtalan előnyeit és meggazdagodását, folyamatosan hamis vagyonnyilatkozatokat töltenek ki – az alaptörvényben is tiltott módon –, egyeduralomra törekszenek, baltás gyilkosságért törvényesen elmarasztalt bűnöző menekülését teszik lehetővé, illetve ugyanezt teszik a hazájában korrupcióért elítélt politikusbaráttal.

Vagy akik bűnös módon zavarják a köznyugalmat és félelmet keltenek. Akik korlátozzák a gyerekek alkotmányos jogát a tanuláshoz. Akik visszatartatják a közérdekű információkat. Akik elmulasztják a kötelező segítségnyújtást. Akik a közpénzek hanyag (hűtlen?) kezelésének bűnébe esnek.

Na de most vége lesz annak, hogy az ilyen bűnök elkövetőinek mindehhez joguk van! Éljen a miniszterelnök! Ide nekem azt a nemzeti konzultációs ívet!