Elkezdődött a szavazatszámlálás

HírKlikk 2021. október 17. 12:41 2021. okt. 17. 12:41

Az első eredmények este 8 és 9 óra között várhatók.

Reggel 9 után pár perccel elkezdődött az előválasztás második fordulójában leadott szavazatok számlálása, derült ki Veres Gábor MSZP-s politikus facebookos élő bejelentkezéséből. A szocialista politikus az előválasztási bizottság oldalán mondta el, mire számíthatunk. A szavazatokat a Villányi úti Konferenciaközpontban összesítik, ami jelenleg az MSZP székházaként is funkcionál. A négy szintes gigantikus méretű épületben három szinten is a voksokat számlálják.

Közlése szerint 1800 dobozt kell a több száz szavazatszámlálónak megszámolnia. Ezek a dobozok rejtik az előválasztók 662 ezer voksát. Bár korábban úgy volt, lesznek óránként részeredmények, most lehűtötte ezeket a várakozásokat Veres Gábor, mert szerinte legkorábban este 8-9 körül mondanak majd eredményeket. Addig részeredményekkel nem, legfeljebb feldolgozási adatokkal szolgálnak majd.

Amint arról beszámoltunk, az előválasztás második fordulójában még többen szavaztak, mint az elsőben. Az utolsó nap rekord is született: több mint 118 ezren adták le valamelyik miniszterelnök-jelöltre a szavazatukat.

Forrás: Facebook