Elkoboznák Simonka és rokonai vagyonát

HírKlikk 2019. december 20. 08:11 2019. dec. 20. 08:11

Az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonka György fideszes országgyűlési képviselőre amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené – írja a 24.hu.

A portál szerint, Simonka megvádolt rokonai sem tarthatnák meg a vagyonukat. A képviselő felesége, Simonkáné Gábor Mariann és unokahúga, Tóth Renáta – akiknek ötöd-, illetve hatodrendű vádlottként költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük – szintén nagyot bukhatnak: mindkettejüknél további 11 millió forintos vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség az eddig lefoglalt vagyontárgyakon kívül. Tóth Renátától korábban 32 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

Simonka és 32 társa ellen augusztusban emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint tevékenységük a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. 

Forrás: 24.hu