Hadházyék az orosz nagykövetség előtt álltak ki Navalnij mellett

HírKlikk 2020. szeptember 10. 15:25 2020. szept. 10. 15:25

Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett független ellenzéki parlamenti képviselők délelőtt elmentek az orosz nagykövetség budapesi épületéhez, hogy kiálljanak a megmérgezett orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij mellett.

Navalnijt a Novicsok nevű anyaggal mérgezték meg Oroszországban, és most már mind a német, mind az amerikai kormány részéről nyíltan beszélnek arról, hogy a merénylet az orosz titkosszolgálat műve lehet. Navalnij Németországban van kórházban, az orosz hatóságok egyelőre vonakodnak érdemben kivizsgálni az ügyet – írja a 444. 

„Az ellenzéki vezető elleni brutális támadás alapos vizsgálatát várjuk az orosz hatóságoktól, a magyar kormánytól pedig azt, hogy gyáva sunnyogás helyett, a legmagasabb szinten hozza nyilvánosságra az álláspontját a támadás ügyében” – írta a Facebookon Szél Bernadett.

„Németországban napirenden van az Északi Áramlat 2 felmondása, egyrészt reméljük, hogy nyugati szövetségeseink végig tudnak menni ezen az úton, másrészt követeljük, ehhez hasonlóan, a magyar kormány is mondja fel a Paks2 szerződést” – tette hozzá a képviselő.

Az orosz nagykövetségnek átadtak egy levelet is, amiben többek között azt írják, „A demokráciát az különbözteti meg a diktatúrától, hogy a hatalmon levők nem tiporják lábbal az emberi és politikai szabadságjogokat és nem iktatják ki a politikai ellenfeleiket.”