Ellenzéki reagálás Kövér László kijelentésére

HírKlikk 2019. május 16. 17:31 2019. máj. 16. 17:31

Kövér László döbbenetes kijelentése szerint a normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak, és az örökbefogadást követelő melegeket pedig a pedofilokhoz hasonlította.

Több százezer magyar honfitársunk van, akik úgy élik az életüket, amit Kövér László devianciának tart. Nem deviánsak, hanem adófizető, törvénytisztelő magyar állampolgárok, akik csak szabad és boldog országban szeretnének élni.

Egy olyan országban, ahol nem pedofíliához hasonlítják, ha valaki családot szeretne, egy olyan országban, ahol fel sem merül, hogy vannak másodrangú állampolgárok. Mert nincsenek. Kövér László alufóliasisakos elmélete szerint homoszexuális honfitársaink másodrangú állampolgároknak tartják magukat. Nem tartják magukat annak, hanem mint minden honfitársunkhoz hasonlóan elvárják az államhoz való egyenlő hozzáférést.

Kövér László , Gulyás Gergely és a Fidesz ma nem csak homoszexuális honfitársainkat sértette meg, hanem mindannyiunkat, akik szerint a családnak egy jól működő érzelmi és értékközösségnek kell lennie: függetlenül attól, hogy örökbefogadásról, egyszülős családról, gyermektelen családról vagy homoszexuális párokról van szó.

Nincsenek és nem lehetnek másodrangú állampolgárok, nincsenek és nem lehetnek másodrangú családok.

Budapest, 2019. május 16.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP Országos Elnökségének titkára

Tüttő Kata,
az MSZP országos elnökségi tagja

Donáth Anna,
a Momentum alelnöke

Szél Bernadett,
független országgyűlési képviselő