Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

HírKlikk 2020. október 12. 16:05 2020. okt. 12. 16:05

Nem rendezik meg hagyományos formában a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt.

Idén nem rendezik meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt hagyományos formában, írja a napi.hu. A főváros indoklás nélkül visszavonta a vendéglátósoknak kiírt pályázatot – egy nappal a határidő lejárta előtt. Az egyelőre kérdéses, a kézművesek és iparművészek ott lehetnek-e majd a téren.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft. 2020. szeptember 24-én írta ki a szokásos karácsonyi pályázatot. A beadási határidő október 8. volt.

A járvány miatt, szinte alig lehet külföldi turistákkal számolni. Ennek ellenére, igen magasan határozták meg a karácsonyi vásár bérleti díjait. A legnagyobb, 60 négyzetméteres pavilon bérleti díja ugyanis nettó 22 millió forint, míg a legkisebb, 12 négyzetméteres paviloné nettó 8 millió forint lett volna.

Ezt az összeget kellett volna kigazdálkodni a pályázóknak. Mindezt röpke hat hét alatt, mivel a tervek szerint, idén a vásár csak november 20-án nyílt volna meg – ehhez képest tavaly már november 8-tól várták a vendégeket, azaz csaknem két hónapon át.

Eközben a Vörösmarty téri kézműves vásár pályázatát egyelőre nem vonták vissza.

Forrás: Napi.hu