Elmaradnak az Újpesti Városnapok

HírKlikk 2020. augusztus 8. 08:28 2020. aug. 8. 08:28

A kormány nem engedélyezi 500 főnél népesebb rendezvények megtartását, a Városnapokon pedig több ezren szoktak részt venni – indokolta a döntést a városrész alpolgármestere.

Tekintettel arra, hogy a kormány továbbra sem engedélyezi az 500 főnél nagyobb rendezvények megtartását, és a járványügyi helyzettel kapcsolatban sincsenek pontos és megbízható információink, úgy döntöttünk, hogy 2020-ban nem tartjuk meg az Újpesti Városnapokat – tájékoztatta az Újpest Médiát Bedő Kata kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester.

A Városnapok hosszú évek óta, mindig igen nagy érdeklődés mellett zajlottak, várhatóan idén is több ezer ember jött volna el a programokra. Ezt a jelenlegi rendkívüli szabályozás eleve nem engedélyezi, de nekünk egyébként is mindennél fontosabb az újpestiek biztonsága. A legcsekélyebb esélyt sem szeretnénk megadni, hogy a mindannyiunk által kedvelt és várt rendezvényből esetleg vírusgócpont alakuljon ki – indokolta a döntést Bedő Kata.    

Az ellenkező híresztelésekkel szemben, a Városnapok előkészítése megfelelően haladt, és, ha a kormány nem tartja fent a tömegrendezvények tilalmát, illetve nem fenyegetne a járvány második hulláma, semmi akadálya nem lett volna a rendezvény megtartásának – szögezte le az alpolgármester.