Elmeszelték a fideszes jelöltet

HírKlikk 2020. szeptember 5. 20:10 2020. szept. 5. 20:10

Elmarasztalta tegnap a tiszaújvárosi választási bizottság a fideszes jelöltet, Koncz Zsófiát jogszabálysértés miatt – írja a muon.hu-ra hivatkozva a Népszava. Noha az ombudsman deklarálta, hogy nem lehet gyerekekkel kampányolni, és ezt a gyakorlatot a bíróságok is következetesen elítélik, de ez nem tartja vissza a fideszes politikusokat, és magát a miniszterelnököt sem, ha a jövő nemzedékét szavazatmaximálásra használhatja.

A választási bizottsághoz a független jelölt, Tóth Ádám nyújtott be kifogást a közösségi oldalakon terjesztett fideszes kampányfotók miatt: ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. sz. választókerület fideszes jelöltje gyerekekkel fotóztatta magát – olvasható Munkások Újságjában

A bizottság többségi álláspontja szerint, egy jelölt gyermekekkel közös fotóinak közösségi oldalon történő megosztása és ezáltal bárki részére elérhetővé válása pozitív színben tünteti fel a jelöltet, és ezáltal sérti az esélyegyenlőséget azzal szemben, aki ilyet nem használ. 

A gyermek tehát nem lehet népszerűségnövelő tényezője semmilyen politikai tevékenységnek. A bizottság a jogszabálysértés megállapításán túl, felszólította a fideszes jelöltet, hogy törölje le közösségi oldaláról a képeket, de bírságot nem szabott ki. 

Azt már a Népszava jegyzi meg, hogy az ombudsmani és bírósági vélemények sem tartják vissza a fideszes politikusokat, és magát a miniszterelnököt sem, ha a jövő nemzedékét szavazatmaximálásra használhatja. 

Forrás: Hírklikk