Elsöprő erejű lehet a kormányellenes tüntetés

Jász Zoltán 2018. április 10. 21:00 2018. ápr. 10. 21:00

Szinte már mindenki arról beszél az utcákon, a munkahelyeken, az éttermekben, az aluljárókban, hogy feltételezhetően súlyos szabálytalanságok történtek a vasárnapi választáson. A pártok is egymás után jelentik be a megmagyarázhatatlan eseteket. A kormánnyal szembeni indulatok, szinte megfékezhetetlenek.

Ezzel párhuzamosan az is borzolja a kedélyeket, hogy a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere vasárnap pont úgy omlott össze, hogy gyakorlatilag azóta sem tudni, hogy jött ki a Fidesz kétharmada. Már csak azért sem, mert szinte a lehetetlenséggel határos, hogy Varju László egyéni jelöltként úgy kapjon 244 szavazatot, hogy a DK listájára nulla ember voksolt.

De ez csak egy megmagyarázhatatlan dolog a sok közül. Az egyik kedvencem például az, hogy fél hétkor az NVI honlapja szerint 68,13 százalékos volt a részvételi arány, hét órakor pedig már csak 67.08 százalék.

Kedden egyébként szinte minden ellenzéki párt bejelentette, hogy nem fogadja el a választások eredményét és követelik a szavazatok újraszámlálását.

Ami viszont legalább ennyire fontos, hogy a civilek kormányellenes tüntetést szerveznek a hétvégére. Már 28 ezer ember jelezte, hogy biztosan ott lesz, és 71 ezren érdeklődnek az esemény iránt.

Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy a rendezvény időpontja megváltozott. Az eredetileg vasárnapra meghirdetett tüntetés szombaton kerül megrendezésre.

Új időpont: április 14. (szombat) 17:30

Helyszín: Operaház, Andrássy út 22.

Frissítés! A szervezők közzétették a követeléseiket.

A szervezők az írják: „A Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbsége szorította. Ezért követeljük:

- A szavazatok újraszámlálását!

- Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!

- Tisztességes választást! Új választási törvényt!

- Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!