Eltávolították az MKKP által épített pécsi buszvárót

HírKlikk 2022. január 22. 20:30 2022. jan. 22. 20:30

Pécsen, az Ágoston téren épített buszvárót még decemberben a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), de a Biokom a mai napon eltávolította azt.

Szombatra Pécset is beborította a hó, de az önkormányzat városüzemeltetési társasága, a Biokom nem azt takarította el az Ágoston téren, hanem azt a buszvárót, amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái – a pártszlengben: passzivistái – még decemberben húztak fel – írja a Szabad Pécs.

A városháza közleménye szerint azért távolították el a buszvárót, mert azt az MKKP egyeztetés és engedély nélkül húzta fel december utolsó napjaiban. A párt szerint lakossági igényekhez igazodtak, amikor felhúzták az építményt, de az önkormányzathoz és a városüzemeltetési céghez nem érkezett ilyen lakossági jelzés.

A városháza megkereste a pártot, hogy egyeztessenek „a belvároshoz közeli városképtől idegen váró” áthelyezéséről, hogy az olyan helyen álljon, ahol a lakosok jelezték a buszváróra való igényüket. A közleményben egyben jelezték azt is, hogy szívesen együtt is működnek a párttal a megálló átépítésében.

Közleményükben arra is kitértek, hogy az engedélyezés már csak azért is kulcskérdés, mert az autóbuszmegállókat és azok tartozékait üzemeltető Biokom felelősséggel tartozik ezekért az eszközökért, építményekért. Ráadásul az Ágoston téren összetákolt fedett megálló nem rendelkezik szilárd burkolattal, így csapadékos időben az utasoknak a sárban kéne várakozniuk, oldalborítás hiányában pedig még a széltől se volnának védve.

Forrás: Szabad Pécs