Elveszett minden..?

Gusztos István 2020. augusztus 31. 15:31 2020. aug. 31. 15:31

Mégpedig hosszú időre, évtizedekre? Vagy netán véglegesen?
 
Nem lehet hiánytalanul fölsorolni, mit csinált már meg a hatalmat gyakorló bűnszervezet. Fáj minden – leginkább a leghátrányosabb helyzetben élők még mélyebbre taszítása –, ám helyzetemnél fogva, különösen az, ami a tág értelemben vett kultúrával történik.
 
Elszégyellem magam, ha végiggondolom, mi mindent vert szét, bitorolt el a bűnszervezet – és egyre pofátlanabbul. Eleinte még hazudoztak holmi „egyeztetésekről", aztán adtak 54 percet... S ma már nem is nagyon alakoskodnak: épp csak ki nem mondják, hogy einstand.
 
Elüldözték a CEU-t – egészen hitvány módon, az általános kormányzati rasszizmus, a fideszes terrormédia antiszemita uszítása közepette. Szétverték az Akadémiát – röhögve. Fideszesítettek számos egyetemet, éppen most akarják „véglegesen" elrabolni, de inkább talán megsemmisíteni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. Soron következik a Szegedi Tudományegyetem.
 
Palkovicsok, Káslerek garázdálkodnak, egyre arcátlanabbul, a Legfőbb Kegyúr megbízásából. Vidnyánszky bagázsozhat, gazemberezhet. Megteheti, hogy a tiltakozásokra más módon nem is reagál.
Nehéz szabadulni attól az érzéstől, hogy ami az SZFE-vel történik, azzal véglegesen eltörölnek sokak számára fontos értékeket.
 
Közben elborzadhatunk, ha általában az oktatásra, a közoktatásra tekintünk. Hasonló a helyzet az egészségügyben.
 
Mintha minden rohadna szét, miközben „a gróf tán épp agarász"! Az Adrián „dolgozik"...
 
De nem elég, semmi sem elég ahhoz, hogy sok-sok ember elkiáltsa, ha kell, naponta tüntetve, mint most Belorussziában: basta!
 
Vajon miért? Miért, hogy a társadalom nagyjából fele – benne sok kisemmizettel és kicsúfolttal – töretlenül támogatja a hatalmat bitorló rablóbandát?
 
Ha erre a kérdésre keressük a választ, még inkább elkeseredhetünk. Mert sok mindent meg lehet majd változtatni, sok mindent helyre lehet majd állítani, újjá lehet majd építeni – bár nem ismerek olyan közös ellenzéki megnyilvánulásokat, amelyek például az SZFE elbitorlását érvénytelennek nyilvánítják, a tudatos törvénytelenségek elkövetőit megfelelő következményekkel fenyegetik –, de mihez lehet majd kezdeni az elvadult „kormánypárti" rasszistákkal, migráncsozókkal, a társadalom többségében meglévő cigányozással, a homofóbiával..? A megmérgezett, uszító hecckampányokhoz szoktatott emberekkel, akiknek többsége tán – más hatalom esetén – tisztességes emberként élhetett volna..? Legyintsünk, mondván, morális balszerencséjük van..?
 
Hogy lehet majd jóvá tenni mindazt, amit a bűnöző hatalom lerombolt a lelkekben?