Elvették egy nyugdíjas nő munkáját, mert terjesztette a Nyomtass te is! lapot

HírKlikk 2022. március 29. 14:05 2022. márc. 29. 14:05

Inkább lemondott a nyugdíj melletti, egyébként csekély fizetéséről, minthogy a választás előtt abbahagyja az ellenzéki szamizdat lap terjesztését. 

Az idős hölgy különböző élelmiszerbolt-láncok heti újságjait terjesztette a települése 897 postaládájába. Ezért újságonként 2, azaz kettő forintot kap, ami heti 5000 forintot jelentett a nyugdíja kiegészítésként – írja a Nyomtass te is! a Facebook oldalán.

A nő felajánlotta, hogy a hirdetési újságokkal együtt kiszórja a Nyomtass te is!-t is a választásokig. Nem kért érte semmit, hiszen úgyis megy. Öt hete szórja a postaládákat, két hete egy szomszédos településre is átjár plusz 600 példánnyal. 

Pár napja aztán felhívta a Nyomtass te is! csapatát, és elmondta, hogy megjött a heti reklámújság adagja és mellé egy utasítás „felülről", hogy nem tehet semmilyen egyéb anyagot az újságok mellé, ellenkező esetben nem fogják őt kifizetni. Az utasítás annyira feldühítette, hogy visszaadta a reklámújságokat a terjesztőnek és megüzente a munkáltatójának, hogy neki senki nem mondhatja meg, hogy mit tesz a postaládákba az előírt anyagokon felül.

Az idős nő a továbbiakban is heti 1500 darab Nyomtass te is!-t fog kihordani a választásokig, mert szeretne egy olyan országban élni, ahol két forintos szórólapokkal nem lehet senkit egzisztenciálisan megzsarolni. 

Forrás: Facebook