Elviszik a rendőrök a maszktalan szurkolókat a szombati meccsről

HírKlikk 2020. október 31. 15:25 2020. okt. 31. 15:25

Szombat este lesz a Fehérvár-Ferencváros rangadó a sóstói stadionban, ahonnan rendőrök fogják elvinni a maszk nélküli drukkereket.

„Fokozottan szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a hatályos kormányrendelet alapján, kizárólag maszkban fogtok tudni belépni a MOL Aréna Sóstóba szombaton, amit egészen addig kötelezően viselnetek kell, amíg el nem hagyjátok a helyszínt. Fontos, hogy a maszknak az orrot és a szájat is el kell takarnia!” – írja a a molfehervarfc.hu oldalon a fehérvári csapat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség október 30-án megküldött tájékoztatása szerint, a rendőrség példátlanul szigorúan fogja venni a maszkviselés betartását a stadionban!

„A vonatkozó szabályok értelmében azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezője felszólítására sem viseli, a sportrendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja."

Továbbá: „A maszkot nem viselő személyekkel szemben – amennyiben a rendelkezésre álló képfelvételek alapján beazonosíthatók, illetve a rendezők távolították el a sportlétesítményből és adták át a rendőröknek – szabálysértési eljárás indul a védelmi intézkedések megszegése miatt" – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatásában.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a szabályok be nem tartása a klubnak se tenne jót, mert tetemes bírságra számíthatnának, de akár a meccsnek is véget vethet a rendőrség.