Elvitte a gyámügy a MOM-tűzben meghalt kislány két testvérét

HírKlikk 2019. június 29. 13:07 2019. jún. 29. 13:07

Zokogva mesélte el a Blikk munkatársának az az édesanya, aki 8 éves kislányát veszítette el a hétfő esti bódétűzben a Mom Sportközpontnál, hogy elvitte két fiát a gyámügy.

A lapnak azt mondta, a gyerekeknek öt percük volt összepakolni a dolgaikat, és már el is vitték őket. Az édesanya rohant a polgármesterhez, hogy valami megoldást találjanak rá, hogy újra együtt lehessenek.

A tragédia előtt a három testvér a XII. kerületi Gesztenyéskertben játszott. Édesanyjuk alig pár utcával odébb dolgozott. A megrázó eset előtt nem sokkal a kicsik felhívták, majd rimánkodva kérték, hadd maradjanak még, amíg ő a munkahelyén van.

A gyerekek ezután mentek a sportlétesítményhez. A tizenegy éves fiú és húga felment a lezárt tetőre, majd az ablakon bemásztak az ottani, használaton kívüli faházba, ahol valahogyan tüzet gyújtottak. A gyorsan terjedő lángok elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A kamasz fiúnak sikerült az utolsó pillanatban kimászni az ablakon és segítséget hívni. 

A rendőrség szerint a tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből a kislányt: újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a helyszínen meghalt. Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták. 

Az édesanya az RTL-nek azt mondta, a fia azt mesélte neki, hogy a 8 éves Zselyke fel akarta gyújtani a bódét és erről egy videót akart készíteni.

Forrás: Blikk