Elzavarták Orbán háza elől a macedón tévéseket

HírKlikk 2018. november 15. 10:02 2018. nov. 15. 10:02

Budapesten tartózkodik a macedón 1TV stábja, amely azt igyekszik kideríteni, hol tartózkodhat a börtönbüntetés elől Magyarországra menekülő bukott miniszterelnök, Nikola Gruevszki.

Szerda este Orbán Viktor Cinege utcai házánál forgattak, ahonnan élőben be is jelentkeztek az esti híradóba, de honlapjukon azt írják, hogy a miniszterelnök biztonságára vigyázó hatóságok elküldték őket - írja a 24.hu.

Szerdán egyébként megkérdeztük Orbán Viktor sajtófőnökét, hogy igaz-e a televízió értesülése, miszerint Gruevszki a magyar kormányfő házában tartózkodik. Havasi Bertalan ezt kacsának minősítette.

Szerdai közleményében Nikola Dimitrov macedón külügyminiszter kijelentette: nehéz megemészteni, hogy egy EU-tagjelölt országban elítélt bűnöző, aki még számos más ügyben tárgyalás elé néz, egy EU-tagállamban keres menedéket a jog uralma elől. Azt írta, Nikola Gruevszki az az ember, aki Macedóniát uralkodása alatt túszul ejtett állammá degradálta, és mindenki hallotta azokat a telefonbeszélgetéseket, amelyek súlyos hivatali visszaélésekre, választási csalásra és korrupcióra derítettek fényt.

Dimitrov azt is hazugságnak nevezte, hogy Gruevszki veszélyben lett volna, ahogy Facebook-bejegyzésében állította, ugyanis rendőri védelmet élvezett, és a biztonságára ügyelő rendőröket is maga választhatta ki.