Emberi szót!

Lovász Péter 2019. június 25. 11:13 2019. jún. 25. 11:13

Aki nincs velünk - az nincs! Az első Orbán-kormány idején terjedt el széles körben ez a tipikus pesti vicc, amely már akkor hűen jellemezte a Fidesz erkölcsi lényegét. Felcsút nagy szülötte az idő tájt kezdte meg Magyarországon magánbirodalmának kiépítését, csak ez akkor még nem volt olyan feltűnő.

A következő két törvényhozási periódusban azután kibontakozott a Fidesz lelkülete. Még azt a törvényjavaslatot sem szavazták meg, amelynek beterjesztői az előző ciklus végén még ők maguk voltak.

A szocialista kormány szó szerint átvette és újra beterjesztette a javaslatot, de a Fidesz elutasította azt. "A szociktól, szadesztől semmi nem kell, tőlük semmi nem lehet jó." Nyolc év alatt a Fidesztől Magyarország népe nem hallott egyetlen jó szót a hazai viszonyokról. 

A legutóbbi kilenc évben aztán orcátlanul manipulált választások révén erős hátszelet kapott Orbán Viktor. Csapata lop, csal, s nyakló nélkül hazudik, mindezt tudjuk. De ami a leginkább szembetűnő: a Fidesz közéleti kommunikációjából teljességgel hiányzik az emberi szó.

A világot alapvetően két részre osztják: fideszesekre és a mihaszna libsi-bolsi-migránssimogatókra. A fideszesek szépek, jók, okosak, a többiek csak virgácsot vagy éppen vízilóbőr korbácsot érdemelnek. A Fidesznek mindig igaza van, s amikor (állandóan) hazugságon kapják őket, akkor az igazmondó valójában pedofil, asszonyverő, sikkasztó, Soros ügynöke, született bolsevik. A tények soha nem érdekesek, a tények soha nem fontosak. Vita nincs. Fidesz locuta, causa finita. (Róma szólt, a vitának vége!)

Elég volt ebből, már nagyon elég!