Energiahatékonysági tanácsadás

HírKlikk 2019. január 22. 19:18 2019. jan. 22. 19:18

Az energiahatékonysági beruházásokkal és 2018 július 20-a óta az energiahatékonysági fejlesztésekkel járó adókedvezmények még fontosabbá tették az LG Energia Kft. munkáját az energiahatékonysági tanácsadás terén. Hiszen a cégek és magánemberek is jelentős pénzösszegekhez juthatnak vagy takarítanak meg, ha jól végzik el a szükséges változtatásokat.

Miért érdemes igénye venni az energiahatékonysági tanácsadást?

A mai napon bejegyzett, közel 4,3 milliós lakásállomány, minimum 70%-a nem felel meg a korszerű elveknek. Ezen lakásokat érdemes lenne korszerűsíteni, hogy energiafogyasztásuk jelentősen csökkenjen, erre már állami támogatást is igénybe lehet venni. Ezek az épületek nem felelnek meg a funkcionális műszaki, illetve hőtechnikai követelményeknek. Ez azt jelenti, hogy ezen épületek nem nevezhetők energiahatékonynak, sőt, kifejezetten korszerűtlennek.

Családi házak esetén, az energiahatékonyságot megmutató energetikai tanúsítvány árulkodik arról, hogy milyen anyagból építették a házat, milyen a szigetelése, milyenek a nyílászárói, mennyire korszerű a fűtése...stb. Ezek pedig meghatározzák, hogy mekkora energiát fogyaszt. Ez fontos lehet, ha az ember környezettudatosan él, és a természeti értékek pazarlását szeretné a minimálisra visszaszorítani. A környezettudatosság mellett az sem mindegy, hogy mennyi lesz a közüzemi számla egy-egy elvégzett korszerűsítést követően. Társas házak energiahatékonysága szintén függhet attól, hogy milyen anyagból építették, volt-e fűtés-korszerűsítés, szigetelték-e a lakóházat, megvoltak-e a nyílászáró-cserék...stb.?

Milyen energiahatékonysági szolgáltatást lehet igénybe venni az LG Energia Kft.-nél?

Helyszíni tanácsadást. Ezzel felmérik a helyszínen az ingatlant energetikai szempontból, illetve megvizsgálják a háztartás energiafogyasztásának szokásait, mennyiségét. Ezt követően javaslatot tesznek szóban, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, hogy csökkentsék az energiafelhasználást (pl.: fejlesztések, szokások elhagyása).

Átfogó energiahatékonysági csomagot. Ez szintén tartalmaz egy helyszíni felmérést, majd konzultációt, de az energiahatékonysági javaslattétel írásban is megtörténik. Itt tesznek javaslatot, hogy több évre előre, milyen intézkedésekre lesz szükség, hogy jelentősen csökkenjen az energiafelhasználás.

Eladásösztönző csomagot. Ezt akkor érdemes igénybe venni, ha az ingatlan eladás előtt áll, mert javaslataikkal megnövelheti ingatana értékét.

Hőkamerás vizsgálatot. A helyszínen deríthetnek fényt arra, hogy hol találhatók a hibák, hiányosságok a szigetelésben és hol vannak hőhidak a lakáson belül. Ezt követően energiaköltség csökkentő intézkedéseket javasolnak.

Visszamérést, ellenőrzést. Amennyiben megvalósította javasolt energiahatékonysági intézkedéseinket, az után sem hagyjuk magára, folyamatos monitoringot tartunk.

Forrás: Hírklikk