Ennek a törvénynek nincs helye egy demokratikus társadalomban

HírKlikk 2021. június 16. 18:15 2021. jún. 16. 18:15

„A törvény aggodalmakat kelt az önkifejezéshez való jogot illetően, valamint a jogszabályban foglalt restrikciók miatt, amelyeknek nincs helyük egy demokratikus társadalomban” – mondta Washingtonban Jalina Porter, a külügyminisztérium szóvivője.

Portert a Yahoo idézte, s hozzátette: az Egyesült Államokban Joe Biden elnök az LGBTQI emberek jogait top prioritássá tette. A cikk idézte Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld képviselő, az Európai Parlament magyarországi jelentéstevőjének véleményét, mely szerint ez a törvényt „az európai értékek elleni támadás”, és „kísérlet arra, hogy a gyermekek védelmét az LGBTQI közösség jogai elleni támadásra használják ki”. Sürgette az EU tagállamait, hogy még ebben a hónapban a parlament meghallgatásokon tűzze napirendre ezt az újabb magyarországi kérdést.  

Clement Beaune, Franciaország Európa-ügyi minisztere bécsi látogatásán kijelentette: kormánya szorosan figyelemmel fogja követni a kérdést. „Nem engedhetjük meg, hogy állampolgáraink azt higgyék, bárki tetszése szerint válogathat az európai értékeink között. Az EU alapvető értékeit rendíthetetlenül meg kell védeni”. 

 

Forrás: Hírklikk