Épületek lángolnak Budán, robbanás történhetett

HírKlikk 2020. január 12. 19:34 2020. jan. 12. 19:34

Két lakóház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében Budapest III. kerületében, a Kunigunda útján. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és több vízsugárral megkezdték a lángok oltását – írja a katasztrofavedelem.hu.

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este. Három, egymás melletti épület ég – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Kolozsi Péter azt mondta, hogy a vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása – jegyezte meg a helyettes szóvivő.

Az index.hu azt írja, robbanás volt hallható. Személyi sérülés eddig – úgy tudni – nem történt.

Cikkünket frissítjük...

Kolozsi Péter azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte Kolozsi Péter.

Megjegyezte, hogy a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik – mondta Kolozsi Péter.