Érettségi 2021

HírKlikk 2021. február 11. 15:10 2021. feb. 11. 15:10

Jövő hétfőig – azaz február 15-éig – lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal csütörtökön.

Az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

A hivatal tájékoztatása szerint a tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségiket. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

2021-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 3-ától június 25-éig tart, az írásbeli vizsgákat május 3-25. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 3. és 10., a középszintű szóbelik június 14. és 25. között lesznek.

A vizsgákat a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg, ezek leírása ugyancsak elérhető a hivatal honlapján.

Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki, vagy helyettesíti a másikat.

A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-éig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető e-felvételi felületen – közölték.

Forrás: MTI/Hírklikk