Erőszak a Fidesz taggyűlésén - mindenki másképp látja

HírKlikk 2019. augusztus 22. 13:38 2019. aug. 22. 13:38

Milyen sötét titkokat rejt a békési kisváros zaklatott pártélete? – ennek nézett utána a Magyar Narancs, amely riportban számol be a nem mindennapi történetről. Két ellentétes történetet rajzolnak fel a füzesgyarmati Fidesz-tagok arról, hogy pontosan mi történt, s ki bántalmazott kit a helyi alapszervezet június 7-i tisztújító gyűlésén.

„Tizenhat éve pénzt, időt, energiát nem kímélve, hidegben, melegben kampányoltam a Fidesznek” – kesergett Kovácsné Czeglédi Mária Tünde a Narancsnak. Az asszony 2006 óta a füzesgyarmati pártszervezet elnöke volt.

Kovácsné az utóbbi egy-másfél évben többször jelezte a budapesti Fidesz-központnak, hogy szabálytalanságok történtek a helyi csoportnál, de nem reagált erre senki. Kovácsné szerint azért kellettek az új tagok, hogy a polgármesternek, Bere Károlynak meglegyen a szükséges számú szavazat.

A júniusi tisztújítás előtti helyzetet merőben másképp vázolja fel Bere Károly. Megítélése szerint a volt Fidesz-elnök civakodó, összeférhetetlen ember, aki állandóan levelekkel ostromolta a kormánypárt budapesti központját. Meglátása szerint ezt a helyzetet a tisztújításon sikerült feloldani.

Az ülés éles szóváltással indult arról, hogy kinek nincs keresnivalója az ülésen és kinek van. Szó szót követett, a levezető elnöki asztal mögött álló Kovácsné pedig rátenyerelt a tagnévsorra, hogy oda nem tartozó neveket húzzon ki. Állítása szerint e papírokat Takács Zsófia, a helyi Fidesz-szervezet tagja, egyúttal Bere Károly polgármester felesége egy erőteljes mozdulattal kirántotta a keze alól, majd a férje bántalmazta.

Bere szerint a tettlegesség fordítva történt: éppenséggel a helyi (most már csak volt) Fidesz-elnök feszítette hátra Takács Zsófia karját, és ő akarta annak csuklóját csavargatva kitépni a kezéből az asztalról felvett lapot. Minthogy Kovácsné ezt többszöri felszólításra sem hagyta abba, Bere a felesége segítségére sietett. „Ezt olyan óvatosan tettem, hogy számára ez semmilyen sérüléssel nem járhatott" - állítja Bere.

Forrás: Magyar Narancs