Ételhordókkal próbáltak a miniszterelnökségi menzára bejutni

HírKlikk 2019. január 8. 16:12 2019. jan. 8. 16:12

Hiába vitt ételhordókat a Demokratikus Koalíció két országgyűlési képviselője Orbán irodájához, nem engedték be őket oda, ahol 800 forintba kerül egy menü. Gréczy Zsolt és Varju László törvénymódosítást kezdeményez, hogy a kórházakban, szegények szállásain, iskolákban is ilyen legyen az étel, és ennyibe is kerüljön.

A két DK-s képviselőt a Miniszterelnökség munkatársai nem engedték be az épületbe, így nem tudták ételhordóiikat megtölteni a Gundel kínálatából, amelynek ára Orbán hivatalában töredéke annak, mint amennyibe a Gundel étteremben kerül. Orbán emberei azt mondták, oda nem lehet csak úgy bemenni, kérjenek a képviselők időpontot, 72 órás határidővel, és ha kérik, akkor kiadják az étteremmel pályázat kiírása után kötött szerződéseket.

A DK szerint valakinek ki kell fizetni az igazi árat, nyilván az adófizetők állják a cehhet, ha már 20 milliárdért Orbán a Várba költözött. A párt törvénymódosítást nyújt be, hogy másutt se a fideszes kötődésű cégek szállítsák magas árakon az ételt, hanem legyen ennyi a menü ára a kórházakban, óvodákban, iskolákban, szegények számára is. A DK úgy látja, ami jár a luxusminiszterelnöknek, az jár mindenki másnak is.

Forrás: Hírklikk