Ettől rettegnek a Balatonnál, a rendőrséget is bevonták

2018. július 18. 04:00

A Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is képviseltették magukat azon a megbeszélésen, amelyet a vaddisznók belterületen való megjelenése miatt hívtak össze.

Révfülöpön félelmet keltenek a vaddisznók az emberekben, mivel szűk utcákban találkozhatnak a kondákkal. Az állatok jelenléte most már kihat a turizmusra is. Esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak vaddisznókkal – mondta el a veol.hu-nak Kondor Géza polgármester a zártkörű megbeszélés után.

– A helyzet nagyon komoly. A lakosságot most már nem az érdekli, hogy ez a helyzet, hogy állt elő, hanem az, hogy hogyan lehet megoldani – hangsúlyozta.

Az önkormányzat továbbra is fokozottan felszólítja az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait. A vadásztársaság részéről pedig ígéretet kaptak arra, hogy rövid időn belül két vaddisznóbefogó-csapdát telepítenek.

– A jelenlegi vaddisznóállománnyal szemben ez egy viszonylag lassú megoldást eredményez, de bízunk benne, hogy legalább elkezdődik valami, aminek kézzel fogható eredménye lesz – fogalmazott a révfülöpi polgármester.

Forrás: veol.hu