Európai Baloldal elnökét 10 nap elzárásra ítélték

HírKlikk 2019. február 20. 15:21 2019. feb. 20. 15:21

A BRFK VI. Kerületi kapitánysága 50 ezer forintra büntette Vajnai Attilát, mert Erdogan budapesti látogatásának idején egy mások által meghirdetett demonstráció helyszínén fényképet készített azokról az állampolgárokról, akiket nem engedtek be a rendezvényre.

A rendőrség szerint ezzel Vajnai Attila be nem jelentett demonstrációt szervezett, ami szabálysértésnek minősül. A feljelentés szerint „a cselekmény elkövetéséről készült videófelvétel.” A hatóság megállapította ugyan, hogy „nevezett cselekményről kamerafelvételek nem állnak rendelkezésre az eltelt időre tekintettel”, ugyanakkor szerintük „az intézkedő rendőrök mint hivatalos személyek jártak el”…”elfogulatlannak tekinthetőek”…”a rendőri feljelentést pedig büntetőjogi felelősségük tudatában tették”.

A rendőrség tehát a helyszínen eljáró rendőrök nyilatkozata alapján szabott ki szabálysértést, se felvételek nem állnak rendelkezésre, se tanúkat nem hallgattak meg.

Vajnai Attila kész börtönbe vonulni igazáért. Az Európai Baloldal elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrök tétlenül nézik a túrának álcázott náci felvonulást, de bizonyíték nélkül büntetik az ellenzéki aktivistákat. Véleménye, hogy koncepciós eljárásról van szó, nem fogadhatja el a határozatot, ezért nem fizeti ki a büntetést, közmunkára sem megy, így a hatóságok kénytelenek lesznek a 10 napos elzárást végrehajtani.

Forrás: Hírklikk