Ez a két kép mindent elmond az Orbán-rendszerről

Vásárhelyi Mária 2018. szeptember 28. 07:16 2018. szept. 28. 07:16

A világsajtót bejárt kép a rothadó Kútvölgyi kórházról, és a szerbiai Topolyán a város harmadosztályú csapatának a magyar adófizetők 3 milliárd forintjából felépített stadion, amelyet  Orbán Viktor adott át.

A Kútvölgyi kórház nemrégen még az ország legkorszerűbb egészségügyi intézménye volt. A rendszerváltás előtt a pártállam vezető káderei részesültek itt a köznép számára elérhetetlen ellátásban, és ugyanilyen megkülönböztetett elbánásban részesült itt a rendszerváltás utáni politikai "elit" egy része is.

Itt születtek például Orbán Viktor gyermekei is első miniszterelnöksége idején és azt követően. Aztán találtak ennél jobbat és mivel már nincs szükségük rá, a Kútvölgyit hagyják szétrohadni.

A magyar embereknek így is jó lesz - gondolják. Viszont a topolyai stadion átadó ünnepségén Orbán mindenkit "megnyugtatott", hogy ez még csak a kezdet, mivel további tízmilliárdokat fognak ölni a határon túli magyar településeken épülő stadionokba.

És az nyilván csak a véletlen műve, hogy a vajdasági csapat éppen az Orbán által alapított felcsúti Puskás Akadémiával áll partnerségi kapcsolatban, a tulajdonosa pedig a miniszterelnök haverja. És az is nyilván csak rosszindulatú feltételezés, hogy a magyar adófizetők pénzéből felépített és most felavatott futballakadémia a felcsúti akadémia számára biztosít utánpótlást a legtehetségesebb gyerekek közül.

Ez a két kép mindent elmond az Orbán-rendszerről és a mai Magyarországról. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!