Ez az ország egy nagy átverés show

Somfai Péter 2019. július 20. 20:10 2019. júl. 20. 20:10

Fejétől bűzlik a hal, mondhatnánk, és van is ebben valami, hiszen nincs a kormánynak egyetlen olyan nyilatkozata sem, amivel ne próbálnák "sajátosan" közölni velünk az igazságot. Ha felfüggesztik az egyszerű falusi legény vezette pártot az Európai Néppártban, akkor természetesen mi függesztettük fel önmagunkat... De hagyjuk is a politikát.

Szóval a "büdős halról" akartam írni. Eldugult a lefolyó a fürdőszobában, hiába öntöttünk bele mindenféle csodaszert, meg sem kottyant neki. Mit lehet ilyenkor tenni? Keres az ember egy duguláselhárítót. Annyi van belőlük, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Sorba hívja az ügyfél a számokat, lehetőleg azokat, akik úgy hirdetik magukat, hogy kiszállásdíjat nem számolnak fel. 

Mintha összebeszéltek volna! Valamennyi azzal kezdi, sajnos ezt a problémát azzal a spirállal nem lehet megoldani, nagynyomású ipari pumpa kell hozzá. A legolcsóbb ezért 32 ezret kér, a legdrágább 42 ezret. Jöjjön az olcsó. Megérkezik két ember, pumpálnak is lelkesen, de nem történik semmi, hozzák a spirált (amivel eredetileg természetesen olcsóbb lett volna a művelet), az néhány perc múlva meg is oldja a problémát.

Innen már minden megy mint a karikacsapás, Lefolyik a víz, peregnek a számok a kalkulátoron is: az annyi mint annyi, 77 ezer forint plusz áfa. Hogy mennyi? - kérdi az ügyfél elhűlve. 32 az alapdíj (ugyan azt hirdetik, hogy kiszállást nem számolnak fel), de akkor mi a fene ez a 32 ezer? A pumpálás alap ára. Hogy az nem oldott meg semmit? Akkor is pumpáltak 10 percet. A többi a spirálozás, mert ugye azt méterenként kell kifizetni, és vagy hat métert bele nyomtak a csőbe...

Az ember érzi, hogy átverik. A "mester" is pontosan tudja ezt, mert nem mer az ügyfél  szemébe nézni. Bűzlik az egész, ahogyan - mint az elején említettem - a fejétől.