Ez még a Fidesztől is durva!

Jász 2017. május 5. 17:31 2017. máj. 5. 17:31

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott ma olyat mondott, ami egyszerűen minden képzeletet felülmúl.

A fideszes országgyűlési képviselő a magyar egészségügy helyzetéről szólva azt mondta, hogy most rakják vissza a költségvetésbe a 2010 előtt onnan kivont pénzeket.

Olyan érdekes mondat is elhagyta a száját, hogy "ennek a folyamatnak a része egyebek között az ápolónők három év alatt ütemezetten megvalósuló 65 százalékos béremelése is."

A miniszterelnöki megbízott hozzátette: az idén 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a szocialista kormányok utolsó költségvetéséből.

Ez annak a fényében kimondottan furcsán hangzik, hogy nem is olyan régen Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón szokatlanul őszinte érvekkel magyarázta, hogy miből adódnak a magyar egészségügy jelenlegi problémái.

"Kétségtelen, hogy eredmények is vannak a kormány mögött ezen a területen, de rengeteg a tennivaló is. Egy, ahogy említettem, ilyen rossz helyzetben lévő gazdaságban sajnos nagyon gondosan kell mérlegelni azt, hogy mely területeken, milyen lépésekben valósítható meg béremelés például.

Kucsák akkor arra reagált, hogy a Publicus Intézet felmérése szerint tíz év távlatból már más a vizitdíj és a kórházi napidíj megítélése, ugyanis a megkérdezettek kétharmada akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha javulna az egészségügy állapota. Emellett tíz emberből közel hat válaszolta azt, hogy az Orbán-kormány felelős a kialakult állapotokért.